Oldalak

2015. május 31.

Epres mandulás blondie - avagy gyereknap a javából


Kicsit pironkodva vallom be, hogy a srácokat nem igazán hatja meg a minőségi, magas kakaótartalmú, terület szelektált kézműves csokoládé... Oooooo.... De ez van egyelőre, kitartó munkám, és az idő majd biztosan megoldja ezt a kérdést :)
Egyik kedvencük az epres fehércsokis termékünk, úgyhogy ez a süti is az ő kedvükért készült a mai napon. Merthogy GYERMEKNAPON mi mást készítenénk, mint az ő kedvencüket! 
S mit ne mondjak, bár én "természetesen" full étcsoki párti vagyok, azért nem kell kétszer mondani, hogy nekiálljak ilyesmi kis édességeket gyártani. Kiválóan működik a kora nyári fanyar piros gyümölcsökkel, jelen esetben az eperrel, amit most is egy kis mandulaliszttel turbóztam, mert imádom, ahogy kicsit omlósabbá, kicsit marcipánossá teszi a gyümölcsös sütiket, és az íze is jól összejön az eperrel. Úgyhogy nem is kell ehhez gyereknek lenni, hogy térülve-fordulva, eperlekvár készítés közben betoljunk belőle jópár kockával!



Hozzávalók:
  • 200 g fehércsokoládé
  • 200 g vaj
  • 180 g fehér tönkölyliszt
  • 50 g mandulaliszt (esetleg darált hántolt mandula)
  • 3 db tojás
  • 150 g nádcukor porrá őrölve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10-15 szem szép, keményebb húsú eper


A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy közepes méretű tepsit (nekem 20x30 cm-es) kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk, kilisztezzük.
A fehér csokoládét és a vajat gőz fölött felolvasztjuk.
A tojásokat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a felolvasztott, kihűtött vajat illetve a fehér csokoládét. Hozzászórjuk a lisztet és a mandulalisztet (hántolt darált mandulát), homogén tésztává összekeverjük. A masszát az előkészített tepsibe öntjük, majd a tetejére  kirakjuk a megtisztított, félbe/negyedbe vágott epreket.
Kb 30 - 40 perc alatt készre sütjük. Ha már színt kap a teteje, és látszik, hogy nem nyers a tészta ,kivehetjük, mert ha túlsül, kicsit száraz lesz mint a legtöbb brownie. Úgy jó ha kicsit "szottyos".

Jó étvágyat!



2 megjegyzés:

  1. mi gyereknapkor epret szedtünk. imádták, és mennyire örültek, hogy ők is kiveszik a részüket az eperdzsemből. most új receptet is kipróbáltunk http://glurl.co/befozok . remélem kedvet kaptatok

    VálaszTörlés
  2. Orsi, mi is készítettünk dzsemet is, illetve én, mivel nálunk már nagyobbak és már nem igazán élvezik az epercsumázást...
    épp most tettem ki a sült eperdzsem változat posztját, majd nézd meg azt is!
    Julia

    VálaszTörlés