Oldalak

2012. január 5.

Rucola, a zöld kedvenc


Nahát így az ünnepi trakta után valóban átálltam kis időre a könnyebb, kímélőbb ételekre. Egyszerűen muszáj, gondolom sokan vagyunk így vele.

Imádom a rucolát, így télen is sokszor veszek. Bár nem tudom, vajon mennyire lehet felturbózott, de valahogy jobban eladja magát nekem, mint mondjuk a halovány, fakó műparadicsom. Azért, hogy a lelkem is megnyugodjon, jelen esetben az egyik legklasszikusabb téli zöldséggel, a céklával kombináltam. Került bele még a nagy kedvenc fűszeres kecskesajtból, és egy kis serpenyőben megpirított aprított dióból is. Hát mit ne mondjak, isteni vacsi kerekedett nagy hirtelenjében... régen esett ennyire jól saláta!

Rucolasaláta céklával, kecskesajttal, dióval

Hozzávalók 2 személyre:

1/3 zacskó rucolasaláta
1/3 zacskó vegyes saláta (én az olasz mixet használtam)
1 közepes méretű cékla
10 dkg fűszeres kecskesajt (a henger alakú Garabonciást használtam, de szerintem ugyanilyen finom lenne bármilyen kékpenészes, esetleg camambert sajttal is)
1 marék dió
2 ek extraszűz olivaolaj
1 ek jó minőségú balzsamecet

Elkészítés:
A salátaféléket tálba szórjuk, lazán összeforgatjuk. A céklát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, összeforgatjuk a rucolás résszel.
Az olivaolajat összekeverjük a balzsamecettel, meglocsoljuk vele a salátát.
A kecskesajt felét elmorzsoljuk, ezt is belekeverjük a saliba.
Tálalásnál a tetejét megszórjuk a késsel felaprított, serpenyőben picit megpirított dióval, és a maradék morzsolt kecskesajttal.

Isteni finom gyors, egészséges vacsora! Saját készítésű rozskenyeremmel ettük... jön arról is a bejegyzés!
Ui: Megnéztem jól, nem figyelt béka a salátás zacskóból!!! hehe...

1 megjegyzés: