Most egy sztori nélküli bejegyzés következik. Ez itt egyszerűen csak a kedvenc téli salátánk. Akár magában, akár sovány grillezett, sült húsok mellé jó szívvel ajánlom! Titka a jó minőségű alapanyag, úgyhogy menjünk ki a piacra a hozzávalókért!
Hozzávalók 4 főre:
- 250 g bébispenót
- 2 kisebb gumó cékla
- 60 ml extra szűz olívaolaj
- 2 ek modenai balzsamecet
- 50 g kecskesajt
- 50 g serpenyőben illatosra pirított dió/kesudió
- frissen őrölt bors
- tengeri vagy himalája só
Elkészítés:
A céklákat alaposan megmossuk. Alufóliából akkora darabokat tépünk, hogy a céklákat be tudjuk csomagolni. A fóliába ültetjük a céklákat, sózzuk, tekerünk rá frissen őrölt borsot, becsomagoljuk, és forró sütőben kb 1 órát sütjük. (korábban nyersen reszeltem a saliba a céklát, de ez a sült céklás változat sokkal kellemesebb élmény...) Ha megsült a cékla, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk.
A bébispenótot szükség szerint megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, illetve ha rendelkezünk salátacentrifugával, megpörgetjük benne, hogy ne maradjon nedves. Ez azért lényeges, mert a nedves leveleken nem fog megmaradni az öntet.
A kecskesajtot apró darabokra morzsoljuk. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.
Az öntethez a balzsamecetet összekeverjük az olívaolajjal, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
A spenótleveleket salátástálra halmozzuk, rászórjuk a céklakockákat, megöntözzük és összeforgatjuk az öntettel. Tálalás előtt megszórjuk a kecskesajttal és dióval.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése