Oldalak

2015. január 25.

Bébispenót saláta sült céklával, kecskesajttal


Most egy sztori nélküli bejegyzés következik. Ez itt egyszerűen csak a kedvenc téli salátánk.  Akár magában, akár sovány grillezett, sült húsok mellé jó szívvel ajánlom! Titka a jó minőségű alapanyag, úgyhogy menjünk ki a piacra a hozzávalókért!

Hozzávalók 4 főre:
  • 250 g bébispenót
  • 2 kisebb gumó cékla
  • 60 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 ek modenai balzsamecet
  • 50 g kecskesajt
  • 50 g serpenyőben illatosra pirított dió/kesudió
  • frissen őrölt bors
  • tengeri vagy himalája só
Elkészítés:

A céklákat alaposan megmossuk. Alufóliából akkora darabokat tépünk, hogy a céklákat be tudjuk csomagolni. A  fóliába ültetjük a céklákat, sózzuk, tekerünk rá frissen őrölt borsot, becsomagoljuk, és forró sütőben  kb 1 órát sütjük. (korábban nyersen reszeltem a saliba a céklát, de ez a sült céklás változat sokkal kellemesebb élmény...) Ha megsült a cékla, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk.
A bébispenótot szükség szerint megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, illetve ha rendelkezünk salátacentrifugával, megpörgetjük benne, hogy ne maradjon nedves. Ez azért lényeges, mert a nedves leveleken nem fog megmaradni az öntet. 

A kecskesajtot apró darabokra morzsoljuk. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.
Az öntethez a balzsamecetet összekeverjük az olívaolajjal, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. 
A spenótleveleket salátástálra halmozzuk, rászórjuk a céklakockákat, megöntözzük és összeforgatjuk az öntettel. Tálalás előtt megszórjuk a kecskesajttal és dióval.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése