Őszi színek, őszi ízek... harmóniában a természettel, kicsit csípős, keleties ízvilággal...
Imádom!
Hozzávalók:
- 2 nagyobb édesburgonya
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 10 g vaj
- 1 cm darab gyömbér
- darált chilipaprika
- 1 csipet citromos bors
- 150 ml kókusztej
- 600 ml csirkealaplé
- kókuszpehely(bioboltokban, Lidl, Aldi biorészlegén kapható)
- kesudió, egyéb olajos magvak a szervírozáshoz
Elkészítés:
A répát és az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a hagymát felkarikázzuk, gyömbért meghámozzuk, lereszeljük.
A vajat és az olívaolajat felforrósítjuk egy lábosban, a felkarikázott hagymát átfuttatjuk rajta. Rádobjuk a felkockázott édesburgonyát és répát, közepes tűzön kicsit körbesütjük őket. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, chilit darálunk hozzá, ezzel is sütjük 1 percig, majd sózzuk, kevés citromos borssal ízesítjük. Takarékon lefedve megpároljuk a zöldségeket.
Ha a zöldségek megpuhultak, a csirkealaplével felöntjük, botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre. hozzáadjuk a kókusztejet, simára keverjük a levest és épphogy felforraljuk.
Pirított kókuszpehellyel, pirított kesudióval a legfinomabb, de egyéb magvakkal is meg lehet próbálni ízlés szerint.
A zöldségeket egyébként sütőben is megsüthetjük, ekkor egészben sütjük őket puhára, majd meghámozva, aprítva a hagymához adjuk, és ekkor ugye nem kell puhára párolni... a továbbiakban a recept szerint készítjük. Így sokkal teltebb ízű lesz a leves! Érdemes így is kipróbálni!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése