Oldalak

2013. július 7.

Joghurtos-gyömbéres amerikai palacsinta áfonyával, juharszirup helyett zölddiósziruppal



Komótos vasárnap reggelek - viszonylag - egészséges ráérős reggelije... 
Viszonylag, mert a liszt egy részét teljeskiőrlésű tönkölyliszttel helyettesítjük, de a fennmaradó adag is tönköly finomliszt. Cukor nincs benne, ehelyett nyírfacukor édesíti. Tej helyett joghurt lazítja, az ízeket picit megbolondítjuk kevéske őrölt gyömbérrel... hát, abbahagyhatatlan kategória!
Bármilyen idénygyümölccsel kombinálható, klasszikusan juharsziruppal fogyasztják, de lekvárral, mézzel, csokiszósszal is isteni! Nálunk most az "amerikás" heti étkek záróakkordja lett, viszont juharszirup helyett a nagy kedvenc, debreceni készítésű alapanyagot, a zölddió szirupját locsoltuk rá, egyöntetű véleményünk, hogy ez így igazán mennyei kombináció! Az áfonya persze elmaradhatatlan kísérő...



Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db tojás, szétválasztva
  • 1 csipet só
  •  50 g teljeskiőrlésű (tönköly)liszt
  • 100 g (tönköly) finomliszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 300 g görög joghurt
  • 50 g nyírfacukor (természetesen sima cukorral is működik)
  • 50 g olvasztott vaj
  • 1 kk őrölt gyömbér

Elkészítés:

A tojásfehérjéket habbá verjük.
Közben a tojássárgákat habosra keverjük a nyírfacukorral, hozzáadjuk a sütőporral és gyömbérrel elkevert lisztet, a joghurtot, olvasztott vajat, kézi habverővel egyneművé keverjük, majd a habbá vert fehérjét óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
Kevés olajon esetleg olvasztott vajon a sima palacsintánál kisebb átmérőjű és vastagabb palacsintákat sütünk belőle.
Juharszirup helyett a zölddiósziruppal (akár a dió is mehet hozzá, nekünk nem volt már pont az üvegben :)) és áfonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

A zölddiót szirupban itt vásároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése