Oldalak

2012. augusztus 18.

Csokoládé sherbet


Fagylaltreceptek után kutatva bukkantam erre a gyönyörűséges, "fullos" csoki-sherbet receptre, David Lebovitz oldalán. Nem is hezitáltam sokat a kipróbálással.
Tetszett, hogy nem tojással készül az alapja! (Igazából semmi bajom nincs a tojással készült fagyialappal, csak tavalyról van egy elfuserált fagyi élményem, és azóta nem is csináltam...)  Viszont nem azt a tipikus krémes csokifagyi élményt adja, inkább vizesebb állagú. Ellenben megrögzött csokirajongóknak (mint én) ideális választás, nagyon-nagyon csokis! Mi lehetne jobb ennél egy kánikulai napon? :)


Csokis sherbet

Hozzávalók 7 dl fagyihoz:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor (vagy más édesítő)
  • 1 csipet só
  • 5 dkg édesítetlen, jó minőségű kakaópor
  • 12 dkg étcsokoládé (készülhet tejcsokiból is)
  • pár csepp vanília kivonat
  • opcionális: 2 teáskanál kávélikőr

Elkészítés:

Egy kislábasban a kakaóport elkeverjük a cukorral, sóval, majd apránként hozzáadva a tej felét, csomómentesre keverjük, majd az egészet felforraljuk. Csökkentve a hőmérsékletet még fél percig forraljuk, majd a tűzről levesszük, hagyjuk picit hűlni (kb 70 fokig), belekeverjük a csokoládét, vaníliát, és - ha használunk - a kávélikőrt. Simára keverjük, majd a maradék tejet is hozzáadjuk, majd kihűtjük. Fagylaltgéppel az előírás szerint kifagyasztjuk. Gép hiányában lapos műanyagedénybe öntjük a fagyialapot, fagyasztóba tesszük, és óránként átkeverve kifagyasztjuk.
Vaníliás, gyümölcsös sütemények mellé is finom lehet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése