Oldalak

2012. augusztus 12.

Spagetti padlizsánraguval


Múltkor vasárnapi ebédünk volt ez a gyors finomság, mivel kettecskén maradtunk drága párommal, és a borkarneváli banzáj után egy könnyű ebédre vágytunk. Szerencsére padlizsán ilyentájt mindig van itthon, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy abból készül ebéd. Jolly joker a spagetti, ehhez jött az olaszos ízvilágú paradicsomos mártás, amit személy szerint bármikor meg tudok enni! (nagy szerencsémre a kedves párom mindenevő, úgyhogy Ő is!  :)) Úgyhogy ezeket kombináltam... nem volt rossz döntés!


Érdekes egyébként, hogy amikor írtam a postot, pont akkor "jött velem szembe" egy, a padlizsánt méltató cikk Kaldeneker György internetes oldalán! Nagyon jóleső érzés, ha az ember tudja, milyen egészséges dolgokat eszik! A cikk elérhető itt.



Spagetti padlizsánraguval

hozzávalók 2 főre (simán elég 3 felnőttnek is!)

  • 1 fej hagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db közepes padlizsán
  • 3 db paradicsom
  • 1 doboz konzerv darabolt paradicsom
  • kisebb csokor friss bazsalikom
  • kakukkfű, oregano ízlés szerint
  • 1-2 csipet só, frissen őrölt bors
  • fejenként 10-12 dkg (tönköly vagy teljes kiőrlésű) spagetti
  • frissen reszelt parmezán, esetleg kecskesajt kockázva

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott padlizsánt, és közepes lángon sütjük együtt pár percig, amíg a padlizsán megpuhul. Közben folyamatosan keverjük, majd sózzuk, tekerünk rá frissen őrölt borsot, és rányomjuk a fokhagymát is. Ha megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott friss paradicsomot, együtt sütjük egy kicsit, majd jöhet a konzerv, darabolt paradicsom, és az apróra tépkedett bazsalikom és a többi friss fűszer. Takarékon összefőzzük addig, míg a szósz kicsit besűrűsödik.
A spagettit kifőzzük, ráhalmozzuk a ragut, és megszórjuk reszelt parmezánnal.



Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése