Múltkor vasárnapi ebédünk volt ez a gyors finomság, mivel kettecskén maradtunk drága párommal, és a borkarneváli banzáj után egy könnyű ebédre vágytunk. Szerencsére padlizsán ilyentájt mindig van itthon, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy abból készül ebéd. Jolly joker a spagetti, ehhez jött az olaszos ízvilágú paradicsomos mártás, amit személy szerint bármikor meg tudok enni! (nagy szerencsémre a kedves párom mindenevő, úgyhogy Ő is! :)) Úgyhogy ezeket kombináltam... nem volt rossz döntés!
Érdekes egyébként, hogy amikor írtam a postot, pont akkor "jött velem szembe" egy, a padlizsánt méltató cikk Kaldeneker György internetes oldalán! Nagyon jóleső érzés, ha az ember tudja, milyen egészséges dolgokat eszik! A cikk elérhető itt.
Spagetti padlizsánraguval
hozzávalók 2 főre (simán elég 3 felnőttnek is!)
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db közepes padlizsán
- 3 db paradicsom
- 1 doboz konzerv darabolt paradicsom
- kisebb csokor friss bazsalikom
- kakukkfű, oregano ízlés szerint
- 1-2 csipet só, frissen őrölt bors
- fejenként 10-12 dkg (tönköly vagy teljes kiőrlésű) spagetti
- frissen reszelt parmezán, esetleg kecskesajt kockázva
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott padlizsánt, és közepes lángon sütjük együtt pár percig, amíg a padlizsán megpuhul. Közben folyamatosan keverjük, majd sózzuk, tekerünk rá frissen őrölt borsot, és rányomjuk a fokhagymát is. Ha megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott friss paradicsomot, együtt sütjük egy kicsit, majd jöhet a konzerv, darabolt paradicsom, és az apróra tépkedett bazsalikom és a többi friss fűszer. Takarékon összefőzzük addig, míg a szósz kicsit besűrűsödik.
A spagettit kifőzzük, ráhalmozzuk a ragut, és megszórjuk reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése