Elterveztem, mivel idén jobban ráérek, jó kis gasztroajándékokkal fogom megörvendeztetni a családot! Na, ebből annyi valósul meg, hogy - a panettonét és stollent leszámítva, amiket holnap készítek – villámgyorsan elkészíthető meglepiket csinálok, mivel valahogy mindig úgy alakul, hogy időből van a legkevesebb…
Szuper ötleteket kaptam a Stahl Magazin Téli édességek különszámából!
Ennek a lapszámnak, nagy örömömre, tesztfőzője (most inkább sütője) is
voltam. Itthoni körülmények között kellett a megadott recepteket
tesztelnem, majd véleményezni őket. Jó kis móka volt, nagyon élveztem a
feladatot, amúgy is ezt imádom a sütésben-főzésben, ahogy egy kis
egyszerű receptből hihetetlenül isteni finomság kerekedik ki. Többek
között Gyors kuglófot, Rumos csokigolyót, Kardamomos-datolyás biscottit,
és – minő véletlen, nem ám kuncogni! – Capuccino minitortákat kellett
készítenem. Anélkül, hogy a Juditék tudták volna, nagyon is testhezálló
recepteket szántak nekem kipróbálásra! Most is azt mondom, hogy
nincsenek véletlenek! Volt is csodálkozás, amikor megláttam a
sütineveket! (Ha netán valaki nem értené: kávéképviseletet működtetünk,
gondolom ezek után a biscotti és a capuccino minitorta már nem is szorul
magyarázatra. A csokigolyó meg a csokiimádatomhoz passzolt remekül!) Az
elkészült sütiket természetesen le is fotóztam, de ezek meg sem
közelítik a magazin fotóit!
 |
Rumos csokigolyók |
 |
Capuccino minitorta |
 |
Gyors kuglóf |
 |
Kardamomos-datolyás biscotti |
A capuccino minitortához megjegyezném, hogy nem kell ennyire megtölteni a kapszlikat! A cél, hogy elterüljön a tetején a máz! A csokigolyót pedig első körben 70%-os étcsokiból készítettem el, de szerintem elbírja még a jó minőségű, 50-60% százalékos étcsokit is (én Lindtet használok). A receptek megtalálhatóak a Stahl Magazin Téli édességek című különszámában! Szívből ajánlom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése