Oldalak

2014. július 28.

Ricotta jégkrém sárgabarackkal, pisztáciával




Még mindig nincs meg a fagylaltgép keverőlapátja, így időközben rájöttem, milyen jó móka a szilikon jégrémformában való fagyikészítés. Több előnye is van:
- nem kell folytatni a fagyigép lapátjának kutatását, és idegeskedni rajta, hogy nincs meg...
- nem kell új fagyigépet venni, családi kassza +15000,- Ft!!! :)
- gyors, ugyanis, ha nem főzött fagyialappal dolgozunk - bár kétségkívül azzal a legautentikusabb - pikkpakk elkészül az alap, hiszen csak turmixgépben összeállítjuk, és kanalazhatjuk is a jégkrémformába, majd kifagyasztjuk (ugyebár ezt a legnehezebb kivárni, mivel több órát vesz igénybe)
- és sorolhatnám... például, hogy a gyerekek is segíthetnek és hasonlók, dehát nálunk már nem ez a helyzet, hiszen vagy az uszodában vannak, vagy kiheverik az úszást, vagy vízilabdameccset néznek a tv-ben...


Úgyhogy akárhonnan is nézzük, mindenképp jó beruházás volt tavaly szilikon jégkrémformákat vásárolni! :)

Az ötlet egyébként két irányból is inspirált: egyrészt Zsuzsi barátnőm túró rudi jégkréme, másrészt Martha Stewart zseniálisan egyszerű grillezett sárgabarackja ricottakrémmel és pisztáciával... azt is imádom, de most összehoztam a jégkrémmel...


 Ricotta jégkrém pisztáciás csokiburokban

Hozzávalók 4 db jégkrémhez:

  • 250 g ricotta
  • 3 evőkanál nyírfacukor/ méz, sima cukor ízlés szerint
  • 1/2 kezeletlen citrom héja és leve
  • 1/2 rúd vanília magjai
  • 150 g görög joghurt
  • 4 kk baracklekvár 
bevonáshoz:
  • 200 g 60 %-os étcsokoládé
  • 30 g kakaóvaj


Elkészítés:

A ricottát, cukrot, citromlevet és reszelt héját, a vaníliamagokat összeturmixoljuk a görög joghurttal. A szilikon formákat félig töltjük a krémmel, belekanalazunk egy kis baracklekvárt, a kanál végével kicsit belefirkálunk, márványozzuk. A maradék krémet is belekanalazzuk, majd kifagyasztjuk a jégkrémet.

A csokoládét megolvasztjuk a kakaóvajjal, majd megmártjuk benne a fagyikat. Villámgyorsan, még a csoki megdermedése előtt pisztáciával megszórjuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése