Még mindig nincs meg a fagylaltgép keverőlapátja, így időközben rájöttem, milyen jó móka a szilikon jégrémformában való fagyikészítés. Több előnye is van:
- nem kell folytatni a fagyigép lapátjának kutatását, és idegeskedni rajta, hogy nincs meg...
- nem kell új fagyigépet venni, családi kassza +15000,- Ft!!! :)
- gyors, ugyanis, ha nem főzött fagyialappal dolgozunk - bár kétségkívül azzal a legautentikusabb - pikkpakk elkészül az alap, hiszen csak turmixgépben összeállítjuk, és kanalazhatjuk is a jégkrémformába, majd kifagyasztjuk (ugyebár ezt a legnehezebb kivárni, mivel több órát vesz igénybe)
- és sorolhatnám... például, hogy a gyerekek is segíthetnek és hasonlók, dehát nálunk már nem ez a helyzet, hiszen vagy az uszodában vannak, vagy kiheverik az úszást, vagy vízilabdameccset néznek a tv-ben...
Úgyhogy akárhonnan is nézzük, mindenképp jó beruházás volt tavaly szilikon jégkrémformákat vásárolni! :)
Az ötlet egyébként két irányból is inspirált: egyrészt Zsuzsi barátnőm túró rudi jégkréme, másrészt Martha Stewart zseniálisan egyszerű grillezett sárgabarackja ricottakrémmel és pisztáciával... azt is imádom, de most összehoztam a jégkrémmel...
Ricotta jégkrém pisztáciás csokiburokban
Hozzávalók 4 db jégkrémhez:
- 250 g ricotta
- 3 evőkanál nyírfacukor/ méz, sima cukor ízlés szerint
- 1/2 kezeletlen citrom héja és leve
- 1/2 rúd vanília magjai
- 150 g görög joghurt
- 4 kk baracklekvár
- 200 g 60 %-os étcsokoládé
- 30 g kakaóvaj
Elkészítés:
A ricottát, cukrot, citromlevet és reszelt héját, a vaníliamagokat összeturmixoljuk a görög joghurttal. A szilikon formákat félig töltjük a krémmel, belekanalazunk egy kis baracklekvárt, a kanál végével kicsit belefirkálunk, márványozzuk. A maradék krémet is belekanalazzuk, majd kifagyasztjuk a jégkrémet.
A csokoládét megolvasztjuk a kakaóvajjal, majd megmártjuk benne a fagyikat. Villámgyorsan, még a csoki megdermedése előtt pisztáciával megszórjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése