Oldalak

2014. április 13.

Túrófelfújt áfonyával



A túrófelfújt remek módja a hűtőben megmagyarázhatatlan okból feltankolt túró eltüntetésének... nálunk legalábbis pillanatok alatt eltűnik, a srácok kétszer fordulnak érte...Nem utolsó sorban a cukor és élesztőmentes étkezésbe is beilleszthető mennyei finomság. A receptben a nyírfacukor természetesen kicserélhető nád vagy sima cukorra, ha úgy adódik...


Hozzávalók:

  • 400 g tehéntúró
  • 3 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 100 g nyírfacukor (vagy bármilyen cukor)
  • 30 g tönköly búzadara
  • 1 evőkanál natúr joghurt
  • 1 bio ill kezeletlen citrom héja
  • friss kékáfonya ízlés szerint (nálam szufflés edényenként 10 szem)


Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (nem légkeverés!!!)
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A túrót habosra keverjük a tojássárgákkal, cukorral, tönkölydarával, joghurttal, majd belereszeljük a citrom héját is. Óvatosan, hogy össze ne törjön, 2 részletben beleforgatjuk a tojáshabot. Kivajazott szuffléformákba kanalazzuk, majd áfonyával megszórjuk (belenyomkodjuk).
Kb 15 percig sütjük.
Melegen kanalazva a legfinomabb, de hidegen, plusz gyümölcsöntettel is fincsi!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése