A túrófelfújt remek módja a hűtőben megmagyarázhatatlan okból feltankolt túró eltüntetésének... nálunk legalábbis pillanatok alatt eltűnik, a srácok kétszer fordulnak érte...Nem utolsó sorban a cukor és élesztőmentes étkezésbe is beilleszthető mennyei finomság. A receptben a nyírfacukor természetesen kicserélhető nád vagy sima cukorra, ha úgy adódik...
Hozzávalók:
- 400 g tehéntúró
- 3 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 100 g nyírfacukor (vagy bármilyen cukor)
- 30 g tönköly búzadara
- 1 evőkanál natúr joghurt
- 1 bio ill kezeletlen citrom héja
- friss kékáfonya ízlés szerint (nálam szufflés edényenként 10 szem)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (nem légkeverés!!!)
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A túrót habosra keverjük a tojássárgákkal, cukorral, tönkölydarával, joghurttal, majd belereszeljük a citrom héját is. Óvatosan, hogy össze ne törjön, 2 részletben beleforgatjuk a tojáshabot. Kivajazott szuffléformákba kanalazzuk, majd áfonyával megszórjuk (belenyomkodjuk).
Kb 15 percig sütjük.
Melegen kanalazva a legfinomabb, de hidegen, plusz gyümölcsöntettel is fincsi!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése