Oldalak

2012. december 3.

Mandulás csokoládétorta


Ahogy írtam, ezzel a recepttel búcsúzom - remélem nem véglegesen! Csokirajongók előnyben! :)  Fogadjátok szeretettel!

Mandulás csokoládétorta

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:

  • 225 g étcsokoládé darabokra vágva vagy pasztilla formájában
  • 150 g barna nádcukor
  • 175 g puha vaj
  • 30 g őrölt mandula
  • 3 ek finom tönkölyliszt
  • 1/2 kk sütőpor
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 100 g hámozott, vágott mandula


Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük.
A mandulaszeleteket serpenyőben alacsony lángon aranyszínűre pirítjuk.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a kockákra vágott vajat is hozzáadjuk, ha megolvadt, félretesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzácsorgatjuk a közel azonos hőmérsékletű csokoládés keveréket, egyneműsítjük. Hozzászórjuk a sütőporral elkevert lisztet és az őrölt mandulát is, összeforgatjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön, beleforgatjuk a sárgájás keverékbe. A legvégén beleszórjuk a szeletelt mandulát. A masszát beleöntjük az előkészített tortaformába.
Az előmelegített sütőben megsütjük a tortát. A tetejét enyhén porcukorral és vágott mandulával díszítjük. Ízlés szerint gyümölcsökkel, tejszínhabbal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése