Ahogy írtam, ezzel a recepttel búcsúzom - remélem nem véglegesen! Csokirajongók előnyben! :) Fogadjátok szeretettel!
Mandulás csokoládétorta
Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
- 225 g étcsokoládé darabokra vágva vagy pasztilla formájában
- 150 g barna nádcukor
- 175 g puha vaj
- 30 g őrölt mandula
- 3 ek finom tönkölyliszt
- 1/2 kk sütőpor
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 100 g hámozott, vágott mandula
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük.
A mandulaszeleteket serpenyőben alacsony lángon aranyszínűre pirítjuk.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a kockákra vágott vajat is hozzáadjuk, ha megolvadt, félretesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzácsorgatjuk a közel azonos hőmérsékletű csokoládés keveréket, egyneműsítjük. Hozzászórjuk a sütőporral elkevert lisztet és az őrölt mandulát is, összeforgatjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön, beleforgatjuk a sárgájás keverékbe. A legvégén beleszórjuk a szeletelt mandulát. A masszát beleöntjük az előkészített tortaformába.
Az előmelegített sütőben megsütjük a tortát. A tetejét enyhén porcukorral és vágott mandulával díszítjük. Ízlés szerint gyümölcsökkel, tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése