Oldalak

2015. január 29.

Csokoládés-mandulás és barackos-diós Rugelach



A Rugelach hivatalosan egy klasszikus zsidó (némely források szerint lengyel) sütemény, mely az évek során amerikanizálódott. Eredetileg vajjal és tejföllel készült, de ahogy az újvilágban átvették, lecserélték ezeket krémsajtra, legalábbis ez a féltudományos magyarázat, a tudományoshoz lehet böngészgetni, akinek van ideje :) És akkor meg is oszthatjátok velem, megköszönöm :)
Egyébként meg imádnivaló, puha, finom aprósütemény, mely ideális a gyerkőcöknek suliba a hiperes felfújt péksütemények kiváltására, és mennyei felnőtteknek kávéhoz, délutáni teához... illetve csak úgy...

2015. január 25.

Bébispenót saláta sült céklával, kecskesajttal


Most egy sztori nélküli bejegyzés következik. Ez itt egyszerűen csak a kedvenc téli salátánk.  Akár magában, akár sovány grillezett, sült húsok mellé jó szívvel ajánlom! Titka a jó minőségű alapanyag, úgyhogy menjünk ki a piacra a hozzávalókért!

2015. január 18.

Citromos-kókuszos mousse torta



Ez a történet még tavaly nyárig nyúlik vissza: rátaláltam egy - szerintem - nagyon klassz sütire, a key lime pie-ra, amit szabad fordításban lime-os pitének lehetne nevezni. Nekem nagy kedvencem lett, isteni volt savanykásan édes, hűsítő krémje nyári estéken. Nem beszélve arról, hogy gyorsan elkészíthető. Majd kaptam a hidegzuhanyt: a páromnak nem ízlett, szerinte túl "tömény" (én ezt nem így mondanám, de ezt majd máskor még taglaljuk... )

2015. január 4.

Újévi kekszezés

BUÉK 2015! :)

Miután nálunk a karácsony előtti időszak 3. éve a munkáról szól, szegény Julia mostanában eléggé el volt hanyagolva...  bár amikor holtfáradtan esténként végigpörgettem a neten kedvenc oldalaimat, elindult ugyan a fantáziám, hogy mit kellene sütni, főzni, de idő nem volt rá. Egy bizonyos pont után már fantáziám se volt, és számítógép sem volt... Csak munka, munka több héten át, 7-ből 7 napot 10-12 órázva... hát, megszoktuk, édes teher, sose legyen nagyobb problémánk, és jól bírtuk, senki nem dőlt, ki, álltuk a sarat... tehát se sütés, se főzés nem volt, kvázi majdnem villámkajákon éltünk.
Az ünnepek alatt pihentünk, vendégeskedtünk és vendégeket vártunk... volt sütés-főzés természetesen, készültek olyan finomságok, amiből lesz bloganyag is, hurrá :)