Oldalak

2014. január 31.

Fehérboros nyúlcomb




Lehet hogy megosztó leszek ezzel az étellel, de bevállalom... Pláne, hogy családomat gyengéd szálak fűzik egy húsvét után náluk ragadt tapsifüleshez... én is úgy voltam vele, hogy én aztán nyulat nem! de szükség törvényt bont, mondhatni... a csirke és sertéskínálat olyan szinten gáz már a boltokban, hogy igazából semmi bizalmam nincs efféléket vásárolni, házi húshoz pedig elég nehéz sokszor hozzájutni a magamfajta elfoglalt feleségeknek. Mondjuk csak reménykedem, hogy a nyúltenyésztésre nem telepedett még rá a nagyüzem, de nem tudhatjuk. A múltkori alapanyag beszerző körutam alkalmával a Metroban jártam, és ott akadtam rá eme helyes nyúlcombokra. Némi huzavona után döntöttem: próbáljuk ki! Nem bántam meg!

2014. január 20.

Joghurtos céklakrémleves



A minap úgy jellemezte egy nagyon kedves ismerősöm a céklát, hogy a "magyar Aloe vera"... Milyen igaza van! Ehhez szerintem nem is kell kommentár...  Javítja a véráramlást, állóképességünket, csökkenti a vérnyomást. Magas a folsav és antioxidáns tartalma, bizonyos vegyületei rákmegelőző hatásúak. Magas rosttartalma szabályozza a bélműködést, betain tartalma pedig segíti a máj méregtelenítését... és ez csak pár dolog amit most így hirtelenjében olvastam róla és felsoroltam... kell ennél több?  Együk szezonjában minél többet! Nyersen, sütve, főve, vagy édességként! 

2014. január 5.

Céklás csokoládétorta Jamie Oliver receptje szerint



Nem tudom, mi a titka Jamie-nek...  beszélhetünk egyszerűségéről, természetességéről, profizmusáról, zsenialitásáról, elhivatottságáról, alázatáról, és sorolhatnám tovább... sok ilyen van... De mint tudjuk, vannak olyan sikerek, melyek mögött felesleges magyarázatot keresni, mert nem fogjuk megtalálni az okot. Jamie hosszú évek óta jelenség! Úgy szeretjük ahogy van, legyünk akár fiatalok, akár idősek, akár pasik, akár nők, pöszeségével, pohosságával, néha nem túl bizalomgerjesztően tisztának tűnő ujjaival együtt. Varázslatot csinál a főzésből, úgy érezzük,hogy igen, nem is bonyolult ez, csak csinálni kell... Ez van, kész! Uralja a gasztrocsatornák főműsoridejét, és kész... Mi meg tapadunk a képernyőre és kész...  És főzünk Jamie Oliver módra, lazán, egyszerűen, 30 vagy 15 perc alatt, vidékiesen, takarékosan, olasz módra, vagy ki ahogy akarja!  :) Nemde?