Oldalak

2013. szeptember 29.

Bor, mámor, Provance... avagy provance-i olíva-tapenade hiánypótló gyanánt


Bor, mámor, Provance...
... ódákat tudnék zengeni erről a filmről, annyira jól sikerült darab... csodás tájak, humor, vágyaim netovábbja szőlőbirtok patinás "házikóval", épphogy csak meglibbentett, pont a helyén lévő romantika... gondolatok az életről, borról... és még sorolhatnám azokat a dolgokat amivel belopta magát a szívembe, a főszereplők báját, szimpátiáját és sármosságát már nem is említem :)  S nem utolsó sorban, Julia barátnőm első ajándéka is ez a DVD volt! Így a film a "bármikor-akárhányszor" kategória vezető darabja nálam, bármi történjen... Jó is lenne egyszer majd úgy tengetni a napokat, ahogy a filmbéli birtokon teszik, reméljük, egyszer talán eljön majd az ideje....


2013. szeptember 26.

Szín és ízkavalkád a köbön: Sütőtökös gnocchi zsályás erdei gombával, madársalátával



Bevallom, néha semmi porcikám nem kívánja a sütés-főzést hétköznap esténként, és legtöbbször arra vágyom, hogy inkább a srácaim készítsenek nekem vacsorát - néhanapján ez is előfordul, ilyenkor rántotta és francia pirítós szerepel legtöbbször a repertoárban :)

2013. szeptember 8.

Citromos-kakukkfüves pisztráng grillen sütve, spenótos burgonyával, grill cukkinivel



Szeptember második hétvégéjének itthoni gasztroélménye... (egy Ikon-vacsora és a - végül számunkra sajnos betegség miatt elmaradt -  SVÉT között)

2013. szeptember 4.

Chili con carne, a vízilabdások Jolly Joker étele



Talán a cím egy kis magyarázat után kiált... vagy mégsem?
Nálunk ugyanis a vízilabdás különítmény bármikor képes eltüntetni a regimentnyi chilis babot, s ha  anya azt gondolja, hogy akkora adag készült, amiből simán megvan a másnapi ebéd, akkor nagyon téved... Imádják... már csak Piedone bácsi miatt is, aki ezen a nyáron rejtélyes oknál fogva néminemű példakép is lett, persze nemcsak a múltja miatt, hanem mert folyton babot eszik. Így már oké? :)

2013. szeptember 1.

Chili, tonkabab, gyömbér....avagy főzött csokifagyi alaprecept kezdő otthoni fagyikészítőknek

Kisebb nyári őrület, majd pihi, és egy nagyobb konyhaátalakítás után újra itt :)

A nagyobb konyhaátalakítás miatt lesz pár recept (például fagyik), melyek lehet, nem éppen a legaktuálisabbak szeptember elején, dehát jövőre is lesz nyár, és előfordul hogy télen fagyira vágyunk...
Mivel  nem biztos, hogy minden olvasóm notórikus és rendszeres fagyikészítő, és hátha más is vágyik arra, hogy minél kevesebb műanyagot lapátoljon be csokoládéfagylalt álnév mögött, és rászánja magát az otthoni készítésre, úgy döntöttem felteszem a lehető legfinomabb és legalapabb fagylaltreceptet. (Különben is, már nyár eleje óta itt figyelt a bejegyzés, nem akartam tovább várakoztatni szegényt...) Én mindenesetre bíztatok mindenkit, hogy csináljon otthon fagyit, néhány alaprecept ismerete tükrében számtalan variáció áll rendelkezésre! Úgyhogy pepecselésre fel! :) S bár előnyös dolog egy otthoni fagyigép, a legtöbb recept elkészíthető anélkül is...