Oldalak
2013. március 29.
Levendulás créme brulée
Rajongója vagyok ennek az édességnek, nincs annál kellemesebb érzés, ahogyan a tetején roppanó karamellréteg áttörése után kellemesen krémes finomság landol a szánkban. Többféle ízesítésben kipróbáltam már (vanília, narancs, fehércsoki, étcsoki), s bár azt kell mondjam, a listát a nemrégiben kóstolt Ikonos narancsos változat vezeti, azért ez a levendulás sem olyan rossz variáció... sőt, az általam elkészítettek közül most ez a kedvenc. Imádom benne, ahogyan a levendula nem tolakodóan, csak finoman megjelenik, szinte csak a háttérben. Levendularajongók biztosan fogják szeretni! És remélem azért a többiek is kipróbálják! :)
2013. március 26.
2013. március 23.
Szilvalekváros gőzgombóc vaníliasodóval - tejmentesen
Bár már javában benne vagyunk a tavaszban, legalábbis a naptár szerint, még az időjárás nem igazán úgy fest, télies, kb mintha január közepe lenne... ezért az első bejegyzés kicsit téliesebb finomságról fog szólni, ugye nem bánjátok? :) Annyi változtatással, hogy ez picit egészségesebb verzió, mint az eredeti.
Júlia-hiány, avagy újrakezdés
Újra itt! :)
Töredelmesen bevallom, nem gondoltam, hogy így fog hiányozni Júlia... bár nagyon elfoglalt vagyok az utóbbi hetekben, amint van egy kis szabadidőm, a gasztrooldalakon és a konyhában kötök ki, nem szabadulunk egymástól. Minden egyes konyhai ténykedésnél azon jár az eszem, mikor készítsem, hogy jó fényben le is tudjam majd fotózni, és meg tudjam írni a blogra (nem mindig jön össze persze).
Úgyhogy jönnek majd új bejegyzések, receptek, és jönnek konyhán kívüli élmények is, mivel gazdagodunk ilyenekkel is szerencsére!
egy-két-há... induljon a banzáj! :)
Töredelmesen bevallom, nem gondoltam, hogy így fog hiányozni Júlia... bár nagyon elfoglalt vagyok az utóbbi hetekben, amint van egy kis szabadidőm, a gasztrooldalakon és a konyhában kötök ki, nem szabadulunk egymástól. Minden egyes konyhai ténykedésnél azon jár az eszem, mikor készítsem, hogy jó fényben le is tudjam majd fotózni, és meg tudjam írni a blogra (nem mindig jön össze persze).
Úgyhogy jönnek majd új bejegyzések, receptek, és jönnek konyhán kívüli élmények is, mivel gazdagodunk ilyenekkel is szerencsére!
egy-két-há... induljon a banzáj! :)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)