Oldalak

2012. szeptember 28.

Fahéjas-almapálinkás bonbon mákos fehércsokiburokban - SAD IX. fordulóra


A következő bonbont a SAD IX. fordulójára készítettem, ahol Praliné Zsuzsi témája a pöttyös és a csíkos díszítés. Bár teljesen véletlenül, idő híján nem terveztem, hogy indulok ezen a gasztrobloggerek által létrehozott játékon. És az az igazság, hogy teljesen "újhús" vagyok, friss blogolóként nem játszottam még ilyesfajta játékon, de az ötlet nagyon szimpatikus...

2012. szeptember 27.

Avokádós csokis muffin


Sokáig csak tologattam ezt a receptet, mert bár az avokádó az egyik nagy kedvencem, nem igazán tudtam mit kezdeni azzal, hogy édesség készül belőle. Aztán persze - csokis süteményről lévén szó - , megcsináltam... és megint megcsináltam... Valahogy úgy van ez, mint a répás vagy cukkinis sütemény: nem is fog érződni a süteményen az avokádó, csak krémessé és egészségesebbé teszi. Érdemes kipróbálni!

2012. szeptember 25.

Kifliprojekt



Barátnőm szokásos napi kérdésére, miszerint hogy vagyok, mit csinálok, az utóbbi pár hétben rendszeresen ez volt a válasz: köszi jól, kiflit sütök! 
A tanév kezdetével a gyermekeim sportot is váltottak, kicsit sűrűek a délutánjaink, gyakorlatilag minden estéjüket az uszodában töltik. Eddig is fontosnak tartottam a mennyiségi étkezés helyett a minőségit, de ez most különösen fontossá vált, hogy mindennap edzésük van.