Oldalak

2012. augusztus 18.

Csokoládé sherbet


Fagylaltreceptek után kutatva bukkantam erre a gyönyörűséges, "fullos" csoki-sherbet receptre, David Lebovitz oldalán. Nem is hezitáltam sokat a kipróbálással.

2012. augusztus 12.

Spagetti padlizsánraguval


Múltkor vasárnapi ebédünk volt ez a gyors finomság, mivel kettecskén maradtunk drága párommal, és a borkarneváli banzáj után egy könnyű ebédre vágytunk. Szerencsére padlizsán ilyentájt mindig van itthon, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy abból készül ebéd. Jolly joker a spagetti, ehhez jött az olaszos ízvilágú paradicsomos mártás, amit személy szerint bármikor meg tudok enni! (nagy szerencsémre a kedves párom mindenevő, úgyhogy Ő is!  :)) Úgyhogy ezeket kombináltam... nem volt rossz döntés!

2012. augusztus 8.

Mandulás szilvásgombóc


Van egy szilvafánk a kertben, "ezeréves", még az előző tulajdonostól örököltük, és bár a lemosó permetezésen kívül semmit sem csinálunk vele, mindig dugig van szilvával!

2012. augusztus 7.

Joghurtos levendula fagyi (sherbet)


Egyszerűen szeretem a levendulát... növényként a kertben, virágát a gyönyörű lila színével, szárított virágát dekorációként csokorba kötve, fellógatva a teraszon... imádom az illatát... imádom a levendulás csokoládé ganache-krémet, amivel bonbonokat szoktam tölteni... imádom a levendulás lakberendezési dolgokat, szalvétákat, bögréket, tálcákat, ajtódíszeket... soroljam még? Imádom ezt a levendulás hűsítő sherbetet is!

2012. augusztus 6.

Mézes mákfagylalt


Töredelmesen bevallom, mákfagyi függőségem van... hogy miért, és hogyan jött, rejtély, de amelyik fagyizóban meglátom a mákfagyit, rögtön azt rendelek, nincs mese. Pedig annyira nem a szívem csücske a mák, bár nem is ódzkodom tőle...Így adta magát a helyzet, hogy az első adandó alkalommal (idő!!!) itthon is meg kell próbálni.