Oldalak

2012. január 31.

Linguine rukolás pestoval


Úgy gondolom, ehhez a gyors tésztaételhez nem kell túl sok kommentár. Ez a finomság tipikusan a "Mi is van a hűtőben, amiből kaját lehetne csinálni?" alapon jött…

2012. január 12.

Túrógombóc variációk


Gyerekkori kedvencem a túrógombóc... Viszont saját tapasztalat, hogy nagyon vacak, kemény is tud lenni, ha nem a megfelelő módon készül. Ettem már sajnos olyat, ami szinte cipőtalp-keménységű volt, mintha valami kemény grízgombócot ennék, az biztos, hogy túrót nem sokat látott. Nem szeretem, ha a grízzel próbálnak a túróból nagyobb mennyiséget varázsolni. De ha betartunk egy két alapszabályt, akkor biztos, hogy siker fogja koronázni próbálkozásunkat.

2012. január 5.

Rozsos házi kenyér



Alapvetően nem vagyunk egy nagy kenyeres család. Ez valószínűleg abból ered, hogy amikor kamaszkoromban állandóan fogyókúráztam, tilos volt kenyeret enni, és az egészségesebb, teljeskiőrlésű, tönköly- és rozskenyerek később terjedtek el. Emiatt klasszikus fehér kenyeret azóta például egyáltalán nem eszünk, leszámítva a nyári szalonnasütéseket. (Bár én még akkor is képes vagyok átváltani egészségesebb fajtára, egyszerűen azért, mert jobban szeretem ezeknek az rozsos, magvas kenyereknek az ízvilágát.)

Rucola, a zöld kedvenc


Nahát így az ünnepi trakta után valóban átálltam kis időre a könnyebb, kímélőbb ételekre. Egyszerűen muszáj, gondolom sokan vagyunk így vele.

2012. január 3.

Megkésve bár...BÚÉK!

Mivel is kezdhetném a 2012-es évet?
Elsőként természetesen minden Kedves Érdeklődőnek, aki e sorokat olvassa, Boldog Új Évet kívánok!